IJSVERENIGING DE EENDRACHT
Geplaatst door Jan Bos   
maandag 08 februari 2021 13:01

Het bestuur van de ijsvereniging is toch stiekempjes bezig voorbereidingen te treffen om de ijsbaan in de loop van volgende week coronaproof te kunnen openen. Samen met de KNSB en de gemeente Aa en Hunze is het een en ander op een rij gezet en is er een heus corona-stappenplan / aandachtspunten opgesteld. Als we ons hieraan gaan houden kunnen we, omdat het een buitenactiviteit betreft, maar liefst 125 bezoekers verwelkomen. Het bestuur wil deze aandachtspunten al vast onder uw aandacht brengen. Het bestuur zal vervolgens via de broekstreek sociaal app en de facebookpagina van de Eendracht met nadere informatie komen.

 

COVID-19 RICHTLIJNEN OPENING IJSBAAN

Logistiek:

Parkeergelegenheid voor fietsen is er voor circa 20-30 stuks voor de ijshut, auto's parkeren bij het Dorpshuis de Eekhof (100m verderop).
De toegang naar de ijsbaan loopt via een breed toegangspad van 5m breed. We hebben hier de ruimte, geef elkaar dan ook de ruimte en houdt bij voorkeur rechts aan. 

De schaatsen worden onder gebonden voor de ijshut op het terras. De bankjes staan buiten geplaatst, waar voldoende mogelijkheid is om afstand te houden.
Binnen zullen 2 3 bankjes overblijven, elk aan 1 zijde van het gebouw zodat er afstand kan worden gehouden. Het advies zal zijn de schaatsen buiten aan te doen, 1 gezin per bankje tegelijk (2 3 personen), en enkel bij noodzaak mag dit binnen met dringend advies voor het dragen van mondbedekking. 

Op en rond het ijs: 

Omdat we een relatief kleine gemeenschap zijn, kunnen we het altijd af met een relatief klein groepje vrijwilligers. Normaal gesproken zijn er 1 a 2 vrijwilligers aanwezig om de activiteiten in goede banen te leiden rond het ijs. Aanwezige ouders en bezoekers kunnen zowel op het terras, alsook op de pas geklepelde en gemaaide, ruim 200m wal langs de zuidwestzijde en de noordzijde van de baan hun jeugd in de gaten houden en een mooi uitzicht! Dit geeft voldoende ruimte om dit verantwoord te kunnen doen. 

Aantal Bezoekers: 

Een totaal aantal bezoekers van 125 is toegestaan vanuit de gemeente. Dit zijn zowel toeschouwers als schaatsers. Dit betekent dat de basisschooljeugd en jeugd tot 18 jaar uit het dorp in de gelegenheid is om te kunnen schaatsen, we willen op deze manier drukte beperken en onze leden de mogelijkheid bieden te genieten van de winter. Niet leden kunnen we dus helaas niet ontvangen. Bent u (relatief) nieuw in de Broekstreek: lidmaatschapsformulieren zullen bij bij opening in de ijshut aanwezig zijn 

Praktische zaken: 

Omdat we voor leden open willen, zal toegangsgeld innen geen probleem zijn; dit wordt immers reeds geregeld middels contributie. Een toilet is niet aanwezig, bij de deur in de ijshut zal desinfectiemiddel voor de handen aanwezig zijn. 

Koek en zopie: 

Doen we dit keer helaas niet. 

Wat als: 

We kunnen worden gecontroleerd door toezichthouders dus vragen we jullie als leden en bezoekers om zich te houden aan de maatregelen en onze vrijwilligers zullen u hierop desnoods aanspreken. We zijn erg blij dat we kunnen genieten van het moois wat de winter brengt en met gezamenlijk discipline is dit prima vol te houden.