In Memoriam Bert Hoving
Geplaatst door Jan Bos   
dinsdag 01 december 2020 19:37

Neergestreken in zijn geboorteprovincie in een prachtige boerderij in Amen. Vanuit de woonkamer zicht op de natuur en de landerijen. Samen met Talitha en onder dak nog één van hun kinderen was dat de plek om samen te genieten. Tevens een mooie uitvalsbasis voor Bert’s werk in Groningen, maar ook voor de ritten het land in.

Naoberschap en een steentje bijdragen aan het dorp was voor Bert een vanzelfsprekendheid.

Het duurde dan ook niet lang voordat Bert zich in zijn vrije tijd inzette voor diverse lokale activiteiten. Zo werd hij snel bereid gevonden om bestuurslid te worden van Dorpsbelangen De Broekstreek. Direct vanaf de eerste vergadering deed hij mee alsof hij hier al jaren woonde. Vanuit zijn professionele achtergrond bij Enexis sprak het Glasvezel-initiatief hem direct aan en sprong daar enthousiast in. Een forse klus waar hij met Louis Huizenga binnen Naobers VerglAazen De Broekstreek vertegenwoordigde. Het werd een actief tweemanschap die talloze vergaderingen hebben afgelopen in de provincie. Avond aan avond zijn ingezet om het buitengebied te voorzien van snel internet. Maar ook als het om de AED, de werkgroep Een Duurzame Broekstreek, het plaatsen van bladbakken of andere Broekstreekzaken ging… Bert was er altijd voor te vinden.

 

De schok was groot toen Bert in juli aangaf ziek te zijn. Dat hij zo snel alles wat hem lief was heeft moeten achterlaten is onvoorstelbaar. Een sociaal, betrokken en actief Broekstreker heeft gestreden, maar kon het niet winnen van zijn ziekte.

Wij zijn Bert dankbaar voor al zijn inzet en wensen Talitha, Frank en Daja, Marlinde en Joël veel kracht toe.

 

Besturen Dorpsbelangen De Broekstreek & Naobers VerglAazen