Dorpsvarkens de Broekstreek: Einde van seizoen 3
Geplaatst door Jan Bos   
dinsdag 10 november 2020 21:48

De winter dient zich aan en het water komt binnenkort op de ijsbaan. Daarmee is ook het einde in zicht van het fijne leven dat de dorpsvarkens in de Broekstreek hebben gehad.  

Woensdag 18 november  gaan ze ons verlaten. Ze hebben in de buitenlucht kunnen wroeten en werden liefdevol verzorgd door een flink aantal hulpboeren. Ze zijn de duizendknoop te lijf gegaan en hebben de boel mooi opgeschoond. Ze zijn door vele voorbijgaande fietsers en wandelaars begroet en gefotografeerd. Ze hebben meegeholpen tegen voedselverspilling, want ze hebben veel afgedankt eten met smaak gegeten en het daarmee tot waarde gemaakt. Ze hebben voor nieuwe contacten gezorgd tussen Broekstrekers. 

We laten onze dorpsvarkens niet in de anonimiteit verdwijnen.

Als waardering voor de inzet van iedereen zullen we 

1 varken verdelen onder de hulpboeren. Het vlees van de andere 3 is te koop. Iedereen kan een stukje van het  lekkere Broekstreker dorpsvarken kopen, een eerlijk streekproduct. Vul de bestellijst in en we zullen het vlees verdelen volgens het principe OP=OP. Het vlees is vers gesneden en moet door u zelf nog ingepakt en ingevroren worden.  U kunt op bijgevoegd formulier aangeven wat u van het dorpsvarken aan vlees wilt bestellen. Nieuw op de lijst is vetspek. Hang een stuk aan een touwtje in de boom en kijk hoe de vogels deze winter smullen van deze lekkernij . Met de opbrengst kunnen we de kosten van aanschaf van de nieuwe biggen en het voer dekken.

 

In verband met de Corona regels, kunnen we de Dorpshuisslagerswinkel (het dorpshuis) waarschijnlijk niet openen. We gaan nu waarschijnlijk het bestelde vlees rondbrengen. Vul daarom naast je naam ook je telefoonnummer en adresgegevens in. Het  vlees van de dorpsvarkens is nu te bestellen en wordt dinsdag 24 november 2020 geleverd.

De ingevulde lijsten graag inleveren bij Martijn Rozenboom of Cipke Uri, of digitaal versturen aan Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

 

Dit project valt onder stichting Dorpsbelangen de Broekstreek heeft op dit moment 3 organisatoren: Martijn Rozeboom, Annemarie Meijer en Cipke Uri. Dit groepje wil zich graag uitbreiden tot 5 personen. Iets voor jou? 

Neem contact met ons op.