Geplaatst door Edwin Schuiling   
zaterdag 23 september 2017 13:32

De meest tot de verbeelding sprekende stenen in Drenthe zijn ongetwijfeld de enorme blokken die zijn gebruikt  in de Hunebedden. Maar elke boer op de Hondsrug en vaak ook op andere hogere plekken in Drenthe wordt met regelmaat verrast doordat  stenen de grond uit groeien!

Hoe dit kan, vertelt Harrie Huisman, geoloog van het Hunebedcentrum  in Borger, op 3 november 2017  om 20:00 uur in het dorpshuis in Ekehaar.

De veldkeien die in Drenthe worden gevonden komen meestal uit Zweden of uit de Botnische Golf in de buurt van de Baltische staten. En hoe dat nu weer kan, zal Harrie ook uitleggen op deze avond.
Na afloop van zijn verhaal kunt u zelf mee gebrachte stenen door Harrie laten onderzoeken. Zodat u op een feestje kunt geuren met uw rapakivi, gneis of porfier uit Zweden of Gotland.  Zelf gevonden in Drenthe! En misschien heeft u wel iets heel bijzonders gevonden. Het gebeurt!
De avond wordt georganiseerd door de Historische Vereniging de Broekstreek en de toegang is gratis. Wel staat er een bus voor vrijwillige donaties, zodat we volgend jaar weer een lezing kunnen organiseren.

Koffie en thee is voor eigen rekening.