Dorpshuis nieuws
Geplaatst door Edwin Schuiling   
zaterdag 23 september 2017 13:29

Koffiemiddag

Wij hebben een dorpshuis , een prachtige voorziening, die er na de renovatie van de toiletten weer tip top uit ziet.

Vanuit het dorpshuisbestuur is het nog steeds de bedoeling om het dorpshuis meer open te stellen voor onze dorpsbewoners , zodat het steeds meer wordt gezien als een sociale spil in onze samenleving.

Het bestuur wil graag een steentje bijdragen aan een betere woon- en leefomgeving

voor iedereen op de Broekstreek. Daarom gaan we vanaf maandag 2 oktober a.s weer van start met de maandelijkse koffiemiddag .


Alle Broekstrekers, jong en oud,  mogen langskomen voor een kopje koffie of thee, een praatje maken , een potje rummikub of advies inwinnen.  Alles mag, niets moet………….dat is een beetje ons motto voor de koffiemiddag.

We beginnen elke keer om 13.30 uur en gaan door tot ongeveer 16.00 uur.

We vragen ook dit jaar per bijeenkomst € 3,00 per persoon, daarvoor krijgt u koffie/thee met wat lekkers en een gezellige middag.


Deze keer hebben we voor het eerst een spreker van buiten de Broekstreek. De heer Bas Luinge uit Grolloo komt met

“Verhaolen met een laach en een traon oet 't daogelijkse leven” (in het Drents, zoals u begrijpt)

Bas Luinge is geboren in 1944 in Drouwen, maor opgruid in Grol.
Zien vao en moe hadden daor een stoet- en banketbakkerij. ’t Was dan ok niet raor dat e bakker worden is. Schrieven is kommen deur Ali Brals-Luinge, een tante van hum. 
Hie schref verhaolen met een laach en een traon oet ’t daogelijkse leven. Sport is tot op de dag van vandaog zien grote hobby.

Publicaoties van Bas bent:

Met ‘n körrelie zolt ( 2006 )

Laot de haon maor kreien ( 2009 )

Het dörp van mien ongezörgde jeugd ( 2012 )


Wij zouden het fijn vinden als u in grote getale maandag naar het dorpshuis komt, hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Ook horen we graag van u wat u interessant en leuk vindt om op deze middagen te gaan doen. Verder zou het heel fijn zijn als we ook dit jaar weer een medebewoner uit de Broekstreek kunnen verwelkomen die ons op een maandagmiddag wat van zijn/haar hobby wil komen vertellen of laten zien. Laat het ons weten !!


Bent u slecht ter been, wij willen u altijd wel even ophalen, daarvoor kunt u bellen met Roelina, tel.: 389204 of Hillie, tel.: 389360. Graag tot maandag 2 oktober rond 13.30 uur !!


Auktje, Roelina, Hillie