Festival Zomerzinnen
Geplaatst door stefanie fokkema   
zondag 28 mei 2017 14:45

Alle bewoners van de Broekstreek gratis een dag naar Festival Zomerzinnen

Niet alleen de inwoners van Amen, maar alle bewoners van de Broekstreek mogen dit jaar gratis op een van beide dagen festival Zomerzinnen bezoeken. Het programma is te vinden op www.zomerzinnen.nl. De kaartjes kunnen vrijdagavond 16 juni tussen 17.00 uur en 18.00 uur worden afgehaald bij de kassa voor De Amer.

Festival Zomerzinnen wordt op zaterdag 17 en zondag 18 juni in Amen gehouden.

Zaterdag duurt het festival van 16.00 - 23.00 uur, voorafgegaan door een literaire wandeling. Zondag van 11.30 - 18.00 uur, met 's ochtends een ontvangst met koffie en krentestoet voor de Amenaren. Speciale gast daarna is de schrijver Adriaan van dis. Amenaren hebben allemaal een boek van hem gekregen en mogen hem vragenstellen.

Locatie

Het festival vindt dit jaar plaats langs de Amerweg tussen De Amer en de boerderij van Warmelts. De weg tussen de kruising bij De Amer en de boerderij van Maatschap Warmelts wordt daarom op zaterdag en zondag gedurende een deel van de dag afgesloten. Uiteraard kan bestemmingsverkeer altijd nog terecht.

Verder maken we gebruik van De Amer en de schaapskooi van Jan van Hijum. Daarnaast hebben Bé en Wilma Warmelts de deel van de boerderij en hun kapschuur beschikbaar gesteld waar ook optredens kunnen plaatsvinden.

Programma

Bekende schrijvers als Adriaan van Dis, Bert Wagendorp, Auke Hulst, Marcel Möring,

Ook treden er verschillende muzikanten op, o.a. Ernst Jansz, Aafke Romeijn, Leoni Jansen en Jan Rot met Marjolein Meijers en Jan van der Meij.

Vrijwilligers

Het festival kan ook dit jaar weer vrijwilligers gebruiken. We zoeken mensen die kunnen helpen bij de aankleding van het festivalterrein, de ontvangst van de gasten en de bezoekers, de kaartverkoop, changementen op de locaties, en het parkeren. Kortom bij alle voorkomende werkzaamheden tijdens en voorafgaand aan het festival.

Opgeven kan bij: Margreet Gort, festivalcoördinator Zomerzinnen Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. 06-50522454