AMEN LEEST VAN DIS
Geplaatst door Jan Bos   
dinsdag 09 mei 2017 20:31

Festival Zomerzinnen deelt boeken uit!

Alle huishoudens van Amen krijgen een boek van Adriaan van Dis.
Deze succesvolle schrijver van onder meer bestsellers als Indische duinen en Ik kom terug en bekend van zijn befaamde tv-programma Hier is Adriaan van Dis, is zondag 18 juni te gast op het literatuur- 
en muziekfestival Zomerzinnen. En daar kunnen de inwoners van Amen hem persoonlijk vragen stellen.

Amen heeft een zeer goede naam bij schrijvers en muzikanten. Ze roemen de sfeer, de aandacht van het publiek, de gastvrijheid en de mooie omgeving. Rob Schouten, die in april 2011 in De Amer logeerde, schreef er zelfs een prachtig boekje over: Rondeten in Amen.  

Sinds vorig jaar is Amen de vaste locatie van het tweedaagse Zomerzinnen. De festivalorganisatie doet met plezier iets extra’s voor de bewoners. Op zondagochtend is er om 10.30 uur een speciale ontvangst voor Amenaren in  De Amer met koffie en krentenwegge. Van 11.00 – 12.30 is er een programma in de tent achter De Amer. De entree voor mensen uit Amen is gratis.  Adriaan van Dis beantwoordt van 11.30 – 12.15 uur vragen en leest voor uit zijn werk.

Op 16  mei verschijnt zijn nieuwe roman In het buitengebied. Daarvoor en daarna treden de singer-songwriters Kris Vesseur en Timo de Jong op.  

Verder biedt de organisatie de inwoners van Amen een gratis toegangskaartje aan voor zaterdag 17 of zondag 18 juni. Zie voor het programma www.zomerzinnen.nl   

De organisatie van festival zomerzinnen  wenst alle mensen in Amen veel leesplezier. Vragen over het boek of over de schrijver mogen op zondagochtend 18 juni aan Adriaan van Dis zelf worden gesteld, maar kunnen ook worden doorgegeven. Dit kan persoonlijk, maar je mag ze ook mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

Laten we er met elkaar een geweldig festival van maken. 

Margreet Gort (06-50522454) 

Annette Timmer

Albert Haar     

Film RTV Drenthe:
http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/121625/Schrijver-Adriaan-van-Dis-geeft-inwoners-Amen-huiswerk     

Foto's:                               

https://goo.gl/photos/5TGvNtcwsWGjHv9S7