SVDB
Geplaatst door Hennie Russchen   

 

Omni-vereniging
SVDB te Ekehaar, gelegen onder de rook van Assen, is een omni-sportvereniging. Daardoor is de organisatie efficiënt en zijn de contributies laag. Trefwoorden zijn kleinschaligheid, diversiteit, gezelligheid en dynamiek. Uniek is de relatie met het dorpscafé Popken en de daarbij gelegen voetbalvelden. Hiermee wordt het open karakter van de vereniging benadrukt. Andere accommodaties waarvan gebruik gemaakt wordt zijn het Dorpshuis De Eekhof te Ekehaar en De Boerhoorn in Rolde.

Voetbal
SVDB heeft twee elftallen. Bij deze elftallen gaan de sportieve prestaties samen met gezelligheid. Bij de jeugd wordt samengewerkt met SGO en Rolder Boys. Iets nieuws is het recreatie-voetbal, dat op zomeravonden wordt georganiseerd.

Volleybal

De afdeling volleybal van SVDB heeft één competitiespelend damesteam, uitkomend in de  tweede klasse van de NeVoBo-competitie.

Met ingang van het seizoen 2013-2014 is er geen samenwerkingsverband meer met de Volleybal Vereniging Rolde. Een aantal jeugdleden van SVDB bieden we de mogelijkheid lid van SVDB en spelend lid van vvRolde te zijn. Deze jeugdleden spelen ook competitie onder de naam vvRolde.

Voor wie geen behoefte heeft aan competitievolleybal, maar meer recreatief wil volleyballen, biedt SVDB ook recreatievolleybal in de vorm van een heren recreatieteam en een dames recreatieteam. Beide teams trainen één keer in de week en spelen in de recreatiecompetitie.

Wil je meer weten? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Gymnastiek en Aerobics
Gymnastiek is o zo belangrijk voor de lichamelijke ontwikkeling van de jeugd. Maar er zijn ook senioren die hun lenigheid op peil willen houden. Op diverse avonden in het Dorpshuis. Aerobics is weer een andere vorm van bewegen die bij SVDB beoefend kan worden tegen lage kosten. Ook in het Dorpshuis.

Badminton
Ook voor badminton kan men bij SVDB terecht. Gevorderde spelers kunnen trainen en spelen in De Boerhoorn.

Loopgroep
Elke week met een groep onder professionele begeleiding (hard) lopen is veel leuker dan alleen, vooral in de mooie omgeving van Ekehaar. Voor jong en oud en alle niveaus. Het startpunt is café Popken.

Evenementen
SVDB organiseert jaarlijks diverse spraakmakende evenementen. Een groot spektakel is steeds het Jans Stoffers Pinkstervolleybal Toernooi.  Sinds 2004 wordt in januari de Broekstreker Veldloop georganiseerd.
Meer weten? Ekehaar ligt 5 km ten oosten van Assen en is per auto of fiets uitstekend bereikbaar. Meer uitgebreide informatie over SVDB is te vinden op de www.svdb.nl  of per e-mail op te vragen bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

SVDB gymuitvoering 1-4-2017:

https://goo.gl/photos/snUMBFuaTwsLd7d76

Hierboven de link voor de eerste serie foto's van de SVDB-gymnastiekuitvoering van zaterdag 1 april jl. En hieronder het tweede, derde en vierde deel ...

https://goo.gl/photos/VmHKwUnAetCN2Rgf8

 https://goo.gl/photos/TY1fARNTctDJM8q67

https://goo.gl/photos/Dy8N5CF3QeEBGoid9

Foto`s veldloop 2018 deel 1:

https://photos.google.com/share/AF1QipPxwspDm5xvv-GQxeNVfkitchrUM4WBsm8nyO__w1NXLBQfzAxNUAo6kGlovnuApw?key=d2pvdTFFMzdoa0plVHljbVV3OGpPMFFLeDJjZ0Vn