De Ecomarke bestaat !
Geplaatst door Edwin Schuiling   
zaterdag 22 mei 2021 06:49

We zijn misschien een poosje stil geweest, maar achter de schermen is er door de werkgroep knetterhard gewerkt aan de oprichting van De Ecomarke! Zoals we tijdens de laatste digitale bewonersavond hadden gemeld is dit een belangrijke eerste stap. We bestaan nu formeel als Energie Coöperatie Ecomarke de Broekstreek U.A. Een hele mond vol!

Ook is het ons gelukt om de zogenaamde PLED subsidie toegekend te krijgen, hiervoor moest een projectplan en diverse onderbouwende stukken worden opgesteld. Deze provinciale subsidie vanuit het ‘Programma Lokale Energie Drenthe’, is bedoeld om in drie fasen ondersteuning te bieden aan onze Energie Coöperatie; te weten bij de oprichting, de voorbereiding op een project en de uitvoering van een project.

Nu we als coöperatie bestaan, we wat financiële middelen ter beschikking hebben gekregen én ideeën over een eerste project hebben, willen we natuurlijk snel van start gaan!

Belangrijk als lokale energie coöperatie zijn daarbij onze leden. Enerzijds om gezamenlijk initiatieven mee te ontplooien, anderzijds ook om aan te tonen dat we als gemeenschap er zijn en als een serieuze partij aan tafel zitten bij de regionale overheden om positief bij te dragen aan de energietransitie! De komende weken zullen we dan ook meer van ons laten horen met betrekking tot ledenwerving én hopelijk ook een eerste project!

Namens De Ecomarke,

Luc Oosting (voorzitter), Louis Huizenga, Frank Hoving , Jan Bos en Henk Krijnen