De Broekstreker Dorpsvarkens
Geplaatst door Jan Bos   
dinsdag 09 maart 2021 15:47

Afgelopen jaar hebben onze dorpsvarkens met hun gewroet weer goed hun best gedaan om de Japanse Duizendknoop te lijf te gaan. Het blijft een hele uitdaging om helemaal van de agressief groeiende plant af te komen. Maar door de varkens blijft het gelukkig nog wat beheersbaar en komt de plant minder hoog op.

De hulpboeren hebben het afgelopen jaar dan ook weer goed hun best gedaan om de varkens te verzorgen, super!! Gelukkig was er ook voldoende animo voor het vlees en hebben we alles kunnen verkopen. 

Inmiddels zijn de nieuwe biggetjes  geboren. Zaterdag 27 maart a.s. willen we ze ophalen en ze dan voor het 4e seizoen weer bij de ijsbaan laten lopen.

Ook dit jaar hopen we dat De Broekstrekers en willekeurige passanten weer plezier gaan beleven van onze dorpsvarkens. Er staat een bankje waar je lekker op kan zitten en kan kijken naar het gedrag van de varkens. We hebben ook dit jaar weer een ton bij de ijsbaan staan, waar men groente en fruitafval in kwijt kan. De hulpboeren zullen dit dan aan de varkens voeren. LET WEL: ALLEEN groente en fruit, dus GEEN kliekjes en zekers geen vleesresten!

Op zaterdag 20 maart willen we met een aantal hulpboeren alles weer klaar gaan maken voor de komst van de biggen. U bent van harte welkom om even te komen kijken of een praatje te komen maken. Uiteraard met in achtneming van de COVID maatregelen.

Mocht u het leuk vinden om ook hulpboer te worden, dat kan,

U verzorgt gedurende 1 week de varkens; voeren, kijken of ze voldoende water hebben, de modderpoel bijvullen, controleren van de afrastering en evt. de opgewroete troep opruimen. Daarnaast willen we het ook een sociaal gebeuren laten zijn om op die manier contact met mede Broekstrekers te hebben. 

Lijkt het u ook leuk om hulpboer te worden, dan kunt u zich opgeven via de mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Verder hangt er een informatiebord aan de ijshut waar het een en ander over het varkensproject wordt uitgelegd.

Graag tot ziens bij de varkens !