Update *Broekstreek Alert* WhatsApp groep
Geplaatst door Edwin Schuiling   
maandag 06 juli 2020 07:57

De Broekstreek Alert WhatsApp groep is nu ruim een jaar actief. Tijd voor een update:

  • Inmiddels zijn er 162 deelnemers
  • Langs de inkomende wegen zijn attentiebordjes geplaatst
  • De App-groep heeft een formele status, is bekend bij de gemeente Aa en Hunze en de wijkagent
  • De App-groep is inmiddels een aantal malen nuttig ingezet voor het delen van verdachte situaties (bijvoorbeeld vals geld-transacties, verdachte voertuigen, onbetrouwbare huis-aan-huis verkoop).

Om de attentiewaarde van de app-groep hoog te houden is het belangrijk deze -uitsluitend- te gebruiken in urgente situaties waar veiligheid in het geding is of haast is geboden. Hanteer altijd de volgende volgens de SAAR afkorting:

S = Signaleer

A = Alarmeer de Politie (Bij spoed: 112 of bij geen spoed: 0900-8844)

A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen

R = Reageer, Nadat je het signalement hebt doorgegeven is er misschien de mogelijkheid om de personen te volgen of hun plannen te verstoren. Probeer dit altijd samen te doen met buurtbewoners en doe het alleen als het veilig is. Breng jezelf niet in gevaar.

De app-groep is ook een aantal malen gebruikt voor zaken die hier niet thuis horen zoals vermiste of gevonden huisdieren, melden van storingen aan verlichting of stroomvoorziening.

Naast de alert-appgroep is binnen De Broekstreek is een tweede app-groep actief: *Broekstreek Sociaal*. Hierop worden berichten gedeeld over activiteiten, evenementen, oud papier en kan ook gebruikt worden voor minder urgente zaken.

AANMELDEN

Wilt u zich aanmelden voor de app-groepen dan kan dat op de volgende manier:

BROEKSTREEK ALERT: stuur een berichtje naar de Beheerder (Martijn Marree) op 06-20428447 of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ; u ontvangt dan een aanmeldingsformulier en verdere instructies.

BROEKSTREEK SOCIAAL: stuur een berichtje naar de Beheerder (Annemieke Smit) op 06-29382426