Broekstreker Dorpsvarkens seizoen 3
Geplaatst door Stefanie Fokkema   
donderdag 19 maart 2020 12:16

De winter is voorbij, helaas hebben we niet kunnen schaatsen op de ijsbaan. Omdat het water alweer bijna weg is, biedt dit weer de mogelijkheid om nieuwe varkens  bij de ijsbaan te laten lopen.

De biggen zijn inmiddels  geboren en we hebben weer 4 gereserveerd.

We willen op zaterdag 11 april a.s. de varkens op gaan halen. Iedereen is dan vanaf 12:00 uur van harte welkom bij de ijshut in Ekehaar om ze feestelijk te verwelkomen.

Wat houdt het Dorpsvarkensproject precies in:

De Dorpsvarkens hebben als doel om de Japanse Duizendknoop een kopje kleiner te maken. Deze woekerende exoot kan namelijk heel wat schade aanrichten, aan zowel de natuur als wel aan gebouwen, straten, ect.

We zijn 2 jaar geleden begonnen met de dorpsvarkens. Mensen die het leuk vinden kunnen meehelpen met de verzorging van ’’onze‘’ dorpsvarkens. Samen met andere enthousiaste “Broekstrekers’’ ben je hulpboer en heb je voor een week de zorg voor de Bonte Bentheimer varkens.

Dit houdt in dat je ze eten en water geeft, bij warm weer de modderpoel van water voorziet, er op toeziet dat ze er gezond bij lopen en of de omheining nog in goede staat is. Daarnaast is het een leuk en sociaal gebeuren. De ijsbaan is hierdoor ook een leuke ontmoetingsplek geworden, waar men naar het gescharrel en gewroet van de varkens kan kijken.

Mocht u of jij ook graag hulpboer willen worden of misschien wat meer informatie over het varkensproject wilt, dan kunt u contact opnemen met:

Cipke Uri: 06-19557945 email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Martijn Rozeboom: 06-20561633  email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

N.B.: Wij zijn nog op zoek naar een IBC wateropslagtank. Mocht iemand er eentje over hebben dan horen we dat graag.