NIEUWS Wandelgroep de Eekhof: Verslag 12e Herfstwandeling
Geplaatst door Stefanie Fokkema   
donderdag 17 oktober 2019 19:29

De weergoden waren ons minder goed gezind afgelopen zondag dan de voorspelling ons wilde doen geloven, zodat de regencape af en toe tevoorschijn moest komen.

Maar ondanks, dat schreven in het dorpshuis 431 deelnemers zich in om één van de vier routes te wandelen.

Jong en oud genoten dan ook van de mooi uitgezette routes, de herfstkleuren en de vele paddenstoelen.

Na afloop liet men zich de kop snert als beloning goed smaken.

Zonder een naam te noemen willen wij alle vrijwilligers bedanken die deze wandeltocht gezamenlijk weer tot een succes hebben gebracht. Binnenkort worden op onze website www.wandelgroepdeeekhof.nl een verslag, foto’s en recensies van deelnemers opgenomen.

Cipke had op het dorpsplein de Dorstmachine weer volop in bedrijf om appelsap te maken voor de deelnemers en bezoekers. De dorstmachine heeft tijdens de Herfstwandeling druk gehad. Hoewel de appeloogst in de Broekstreek dit jaar tegenviel, zijn er toch zo’n 700 kg appels geperst. Zo konden alle wandelaars afgelopen zondag weer heerlijk vers appelsap kopen. Er zijn ruim 200 flesjes sap verkocht, en er was nog appelsap over. Na aftrek van de kosten was de actie goed voor bijna 400 euro, ten bate van onze wandelvereniging en het dorpshuis.

TE KOOP: 5 literpakken appelsap.

Het overgebleven vers sap is inmiddels gepasteuriseerd en afgevuld in de bekende 5 liter pakken. Deze pakken (bag in box, met tap kraantje) zijn 2 jaar lang houdbaar. Na opening kun je 7 tot 8 week drinken uit het pak. Er zijn 23 pakken te koop voor 9 euro per pak van 5 liter appelsap. Heerlijk voor de liefhebber, leuk om cadeau te geven, handig voor thuis, lekker voor dorstige werkers op uw bedrijf. Kortom de wandelgroep wil deze pakken graag verkopen. Stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en uw pakken worden thuisbezorgd.