SVDB in de Toekomst
Geplaatst door Stefanie Fokkema   
donderdag 13 juni 2019 16:25

Maandagavond 20 mei waren ongeveer 25 leden van SVDB aanwezig op een bijeenkomst
waar de toekomst van SVDB werd besproken. Na de opening door de voorzitter namen Marcel Temmink en Annemieke Smit de leiding in handen en werden de elementen die zijn aangedragen door de werkgroep één voor één besproken. De aanwezige leden konden zich nog uitspreken over onderwerpen als visie, het profiel, de vorm/organisatie. Ook konden nog nieuwe elementen ingebracht worden.


Er waren levendige discussies vooral na het zien van de presentatie van Ruben en Sander. Zij zagen het wel zitten om op de Broekstreek een E-sport toernooi te organiseren. Een nieuwe tak in het sportjargon waar veel jeugdigen zich mee bezig houden, “je kunt er veel geld mee verdienen”. Uit de zaal kwamen veel positieve reacties. En er werden al voorzichtig plannetjes gemaakt om het eerste E-sport toernooi op de Broekstreek te organiseren. Maar het ging vooral om grote lijnen, hoe SVDB zich in de toekomst wil laten zien en horen. Er werd geopperd meer de media op te zoeken en via facebook en instagram proberen mensen te enthousiasmeren lid te worden van een gezellige sportieve vereniging. Het bestuur is op dit moment met Knap-It uit Paterswolde een nieuwe website aan het ontwikkelen die meer eigentijds en gebruiksvriendelijk is. Na het officiële gedeelte werd er onder het genot van een drankje nog nagepraat over hoe we SVDB toekomstbestendig kunnen maken en houden.
Er ligt nu een concept beleidsplan welke door de werkgroep beoordeeld wordt en daarna wordt besproken met Anne Prins van Sport Drenthe wat gaat leiden tot een goed plan waar SVDB jaren mee vooruit kan.