Hoboklanken in de Theaterboerderij!
Geplaatst door Jan Bos   
woensdag 08 mei 2019 10:50

Op zondagmiddag 12 mei a.s. staat de hobo centraal in de Theaterboerderij. Na enkele gezamenlijke kerstconcerten besloten Collin van Gemert en Wim Westerman de samenwerking voort te zetten door het geven van een zondagmiddagconcert in de Theaterboerderij. 
U hoort deze middag prachtige muziek uit de hobo-literatuur, bijvoorbeeld de laatromantische Sonate voor hobo en piano van C. Saint-Saëns, één van zijn laatste composities. Ook een parel uit de hobo-literatuur is

de sinfonia, geschreven door J.S. Bach voor één van zijn onvolprezen cantates. 
Ook klinkt deze middag het concerto voor hobo van Domenico Cimarosa met het prachtige bekende eerste deel, de introduzione, veel gespeeld door o.a. de bekende hoboïst Heinz Holliger. Al deze stukken hebben gemeen dat ze een schoolvoorbeeld zijn van het componeren op de “huid” van het instrument. Perfect geschreven voor hobo en...speler!

Als afwisseling zal Wim Westerman ook enkele stukken spelen op o.a. het drukwind-harmonium. U hoort onder andere een Fantaise pour L’Harmonium over Guillaume Tell (van Rossini) gecomponeerd door A. Lefebure Wely. 
Al met een programma dat de moeite van het luisteren waard is. Kom naar dit concert en laat u onderdompelen in Franse en Italiaans sferen! Aanvang concert 15:30 uur. Voor meer informatie: www.detheaterboerderij.nl