Wandelgroep maakt eigen routepaaltjes
Geplaatst door Jan Bos   
woensdag 20 maart 2019 20:23

In het kader van NL-Doet hebben zeven vrijwilligers van wsv Wandelgroep “de Eekhof” zaterdag 16 maart een groot aantal ijzeren routepaaltjes gefabriceerd. Dit gebeurde in de hallen van mechanisatiebedrijf Suichies in Ekehaar die geheel belangeloos haar werkplaats en gereedschappen beschikbaar stelde. Het benodigde ijzer kon worden aangeschaft dankzij een financiële bijdrage van het Oranje Fonds/NL-Doet.

De hele dag werd er afgekort, gebogen en tenslotte gelast wat resulteerde in ruim 175 prachtige ijzeren routepaaltjes. De paaltjes zijn zo gemaakt dat er eenvoudig, met elastieken, een routepijl aan kan worden bevestigd. Hiermee wordt voldaan aan de wens van de natuurbeherende organisaties die niet meer toestaan dat de pijlen aan bomen worden bevestigd. Bovendien kunnen de paaltjes zelfstandig worden geplaatst zodat een pijl telkens op dezelfde plek ten aanzien van een routeaanwijzing geplaatst kan worden, een gegeven dat door vele wandelaars erg wordt gewaardeerd. 

De paaltjes krijgen nu nog een anti-roestbehandeling en kunnen dan in gebruik worden genomen.

De eerste keer zal dat zijn tijdens de 14e Broekstreker Stertocht die op zondag 28 april a.s. zal worden georganiseerd.

Het bestuur van Wandelgroep “de Eekhof” bedankt bij deze alle vrijwilligers die mee hebben geholpen alsmede mechanisatiebedrijf Suichies voor het beschikbaar stellen van ruimte en materiaal.