Ensemble Drie in de Theaterboerderij in Ekehaar
Geplaatst door Jan Bos   
woensdag 09 januari 2019 12:03

Unieke combinatie van instrumenten.Op zondag 13 januari a.s. speelt Ensemble Drie in de Theaterboerderij in Ekehaar. Ensemble drie is een eenvoudige naam voor een bijzonder ensemble! Drie staat voor drie musici: Mariska van der Vaart, Karin Vrieling en Simone Colicchia. Maar Drie staat ook voor drie instrumenten: fluit, klarinet en accordeon. De combinatie van deze drie instrumenten is uniek (zowel in Nederland als in de rest van de wereld) en biedt

bijzondere klankkleurmogelijkheden, die compleet anders zijn dan die van de zogenaamde standaardbezettingen (zoals strijkkwartet en combinaties met piano). Drie speelt muziek die uiteenloopt van (pre)klassieke tot hedendaagse composities, waaronder veel eigen arrangementen of werken die speciaal voor Drie geschreven zijn.   

Op 13 januari brengt Drie een gevarieerd en toegankelijk programma met werken van onder andere Edvard Grieg en Mariska van der Vaart. Ook klinkt er tangomuziek van Astor Piazzolla en de Franse accordeonist Richard Galliano. Op het programma staat verder een première: Drie speelt het werk Oasis, dat speciaal voor het ensemble geschreven is door de bekende gitarist-componist Annette Kruisbrink. Alle werken worden mondeling toegelicht door de spelers. Aanvang concert 15:30 uur.