Nieuwe veldverlichting SVDB
Geplaatst door Hennie Russchen   
woensdag 14 november 2018 14:13

Wethouder Bas Luinge heeft afgelopen dinsdag de nieuwe veldverlichting op het sportveld in Ekehaar in gebruik gesteld. De oude verlichting dateerde uit de jaren zeventig van de vorige eeuw en was aan vervanging toe. Er was door de jaren heen door vochtwerking veel corrosie ontstaan waardoor de verlichting regelmatig uitviel. Hierdoor kon er regelmatig niet getraind worden door de voetballers van SVDB.

Vorig jaar heeft het bestuur van sportvereniging SVDB contact opgenomen met de gemeente en aangegeven dat de veldverlichting in Ekehaar ondeugdelijk was. Na een aantal gesprekken werd duidelijk dat er geen andere weg was dan de hele verlichting inclusief schakel en meterkasten te vervangen. Binnen het gemeentelijke budget is naar financiële ruimte gezocht en kreeg SVDB afgelopen voorjaar groen licht. De fa. Techniko heeft de werkzaamheden uitgevoerd nadat enkele vrijwiliigers van SVDB de oude lichtmasten hadden verwijderd. Voor de zomer konden zo de nieuwe lichtmasten worden geplaatst. Ook werd een nieuwe meter en schakelkast geïnstalleerd, en zo was de nieuwe lichtinstallatie een feit. Vier nieuwe masten met Led verlichting zorgen ervoor dat de voetballers van SVDB weer optimaal kunnen trainen.
De ingebruikstelling van het nieuwe kunstlicht werd gevolgd door een wedstrijd tussen het eerste en tweede voetbalteam van SVDB. Na de wedstrijd werd er door de aanwezigen in café Popken getoast op de realisatie van de nieuwe veldverlichting van SVDB.