Glasvezel inlopen Dorpshuis De Eekhof 6 en 8 november 2018
Geplaatst door Edwin Schuiling   
woensdag 31 oktober 2018 18:57

Vorig jaar heeft meer dan 90% van u uw belangstelling voor een glasvezel aansluiting kenbaar gemaakt door de intentieverklaring van Naobers VerglAazen te tekenen. Velen van u (b)lijken in de veronderstelling dat dat afdoende was om nu daadwerkelijk een werkende aansluiting in uw huis te krijgen. Dat is echter niet het geval. Vorig jaar ging het om een belangstelling inventarisatie. Nu gaat het om het daadwerkelijk afsluiten van een abonnement om over snel internet, stabiele televisie ontvangst in hoge kwaliteit, en desgewenst vaste telefonie te kunnen beschikken, via de glasvezelkabel.U moet dus zelf in actie komen om een abonnement af te sluiten via één van de vijf providers. Dit kan digitaal via: 

Glasvezel buitenaf (https://www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/noordoost%20drenthe/aanbod/dienstaanbieders/)

Desgewenst kan dit ook via één van de lokale verkopers zoals bijvoorbeeld:
Jurgen Oosting  uit Nijlande (https://www.jurgenoosting.nl)

Marc Hut van Hexco uit Papenvoort (https://www.hexco.nl/glasvezel-noordoost-drenthe-lokale-verkoper/)


Alle bewoners van De Broekstreek hebben een glasvezelkrant ontvangen met informatie over het project en over de vijf providers waar uit gekozen kan worden. Dan blijven er vaak toch nog vragen over. Daarom organiseren we twee inlopen in dorpshuis De Eekhof:

6 november van 1830 tot 2030 uur

8 november van 1030 tot 1230 uur

Wij zullen present zijn met een aantal Broekstreker ambassadeurs en met de genoemde lokale verkopers. U kunt dan terecht voor al uw vragen en kunt ook ter plekke een abonnement afsluiten.

Buiten deze inlopen om kunt u altijd terecht bij één van de ambassadeurs voor De Broekstreek:

Jan Bos,Deddie Jonathans,Grietinus Harms,Louis Huizenga,Bert Hoving,Frank Hoving,Henk Krijnen,Martijn Marree,

Henk Meijeringh,Jurgen Oosting,Evert Smeenge,Jan Vreugdenhil,Henk Wolf,

Als u geen abonnement afsluit vóór 17 december 2018 krijgt u geen aansluiting in huis, zelfs niet tot aan huis. U kunt altijd na deze datum alsnog een abonnement afsluiten en dus een aansluiting laten aanleggen, echter daar worden extra eenmalige aansluitkosten van minimaal €995 (of de reële kosten als die hoger zijn) voor in rekening gebracht.

U kunt echter nu wel een goedkoop abonnement bij één van de providers afsluiten met daar bovenop een vastrecht vergoeding van €7,50 per maand voor de looptijd van 1 jaar. Na dat jaar kunt u bijvoorbeeld beslissen of u een ander abonnement zou willen, of zelfs (tijdelijk) gebruik van diensten over de glasvezel opschorten. U heeft dan wel een aansluiting in huis!! En door uw solidariteit wordt de kans dan een stuk groter dat het aanleggen van de glasvezelkabel daadwerkelijk door gaat!!!
U gaat in alle gevallen pas betalen als er een werkende glasvezelaansluiting is afgeleverd en uw provider signaal in uw huis kan leveren.

PS: Een van de providers, Caiway, is actief in De Broekstreek. U kunt gebeld worden of iemand aan de deur krijgen. Na rechtstreeks overleg met Caiway is ons verzekerd dat ze graag uw vragen willen beantwoorden en eventueel willen helpen uw keuze te maken, en dat hoeft niet persé een Caiway abonnement te zijn. Dus geen opdringerige verkopers!

Namens Naobers VerglAazen,  Louis Huizenga ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , 0592-389404)