De Broekstreek prestaties van de meerkamp en playbackshow tijdens de Roldermarkt feestweek
Geplaatst door Edwin Schuiling   
donderdag 13 september 2018 11:36

Afgelopen vrijdag stond een super 9-tal klaar om te strijden tegen 16 andere teams bij de meerkamp.

Beau v.d. Berg, Harold Heuving, Luc Oosting, Mariska Popken, Bart Rozeboom,  Megan Sikkens, Mike Sikkens, Nick Westebring en Vincent Wolf: een mix van snelheid, kracht, behendigheid en vinnigheid. Toen de coaches, Judith Brinkman en Geesje Uri, vooraf de spelen op papier doornamen viel op dat ons favoriete jokeronderdeel, de stormbaan; altijd goed voor veel punten, was vervangen door trekker duwen. Elk team had één kans om een trekker zo ver mogelijk weg te duwen. Dat kon alle kanten op. Ook de overige spelen waren lastig in te schatten waar de kansen op veel punten lagen.

De 7 spelen werden in sneltreinvaart afgewerkt omdat de weersvoorspelling voor later op de avond slecht was. Een snelle uitleg bij de spelen en de 5 minuten gingen al in. Ook nu weer werden dezelfde spelen door de diverse teams op verschillende manieren uitgevoerd. Het blijft altijd lastig om de jury beslissingen van die verschillende varianten te begrijpen. I.v.m. het weer werd ook nog de zeephelling afgelast. Jammer want voor de Broekstreek is dit ook een onderdeel die goed is voor een hoge klassering. 

De Broekstreek toppers hebben hard gewerkt. Uiteindelijk was het resultaat een 8-ste plek.  

 

Met deze 8e plek had de Broekstreek zondag wat goed te maken met de playback. Gelukkig draaide de playbackshowgroep al overuren en lag de machine goed op stoom. Een machine die laat op gang kwam, want de vakanties waren dit jaar laat. En de laatste deelnemers waren pas eind augustus terug.

In 2 weekjes tijd werd heel veel geregeld. Er was decor geknutseld door Hans, een prachtige kroonluchter van kristallen glaswerk door Fennie. Er werd kleding geregeld en alle kringlopen afgesleept voor de juiste accessoires. Annemieke op de valreep nog even naar Hoogeveen om de bestelde pruiken te halen. Zo stresten we de laatste dagen om alles voor elkaar te krijgen. Zaterdag oefenden we voor het eerst met de hele groep van 17 man in de kleding en het zag er al super goed uit. Zondag stond onze kapper Jannie al om 10.30 uur voor het dorpshuis om het haar, de pruiken en de make-up van iedereen die het nodig had in orde te maken. En oefenen uiteraard, en nog een keer, onder een strakke aansturing die sommige playback-ers echt nodig hebben. s ’Middags was er een leuke groep kritisch publiek voor de generale. We kregen wat tips mee en hoopten stilletjes op een podiumplek.

Valerie van Mark Ronson ft Amy Winehouse, kon wel eens hoge ogen gaan gooien, maar je weet nooit wat de andere straten en dorpen gaan doen. We sloten de generale af met een gezellig hapje chinees en waren klaar voor Rolde. De groep op het podium bestond dit jaar uit 3 prachtige violisten: Eva Kolk, Elise Harms en Christy Boer, een trompettist: Edwin Schuiling, 2 man op saxofoon; Pieter Gils en Mike Sikkens. Slaggitaar; Cipke Uri en op de bas Henk Wolf. Drums waren dit jaar voor Ewoud Kemper. De tamboerijn werd ritmisch bespeeld door Jan Vrijs en het de toetsen van de piano beroerd door Willem Sikkens. De playback zangers waren Hans Franken, Hellen Uri, Beau van den Berg, Ana-Mea Elfers, Esther Sikkens en  Megan Sikkens. In Rolde begon de playback avond en wij hadden er zin aan. De zondag avond is een gezellige avond van spanning, strijd en plezier. Je gunt een betere act een betere plek, maar je wil zelf wel graag hoog eindigen. Kort na de pauze waren we aan de beurt en het verliep super, alles klopte en ging goed. In 4 en een halve minuut kwam alles er uit, al het harde werk en geregel, alle uren voorbereiding en oefenen, alle plezier en pret die we hadden gehad. Het publiek was enthousiast en de jury lovend. Onze act was gedaan en klaar. Wat een ontlading. Met de adrenaline nog in het bloed de laatste 7 andere act bekijken, en dan eindeloos wacht op de juryuitslag. De beste drie teams mogen op het podium voor de laatste drie plekken, De Hoorns nummer drie, een tweede plek voor Eldersloo/ Nijlande en een EERSTE plaats voor de Broekstreek. Blijdschap, feest, onverstaanbare presentatoren en chaos. De winnende act (wij dus) gaat nog 1 keer optreden. In een iets andere bezetting, want er was de volgende dag ook gewoon weer school, lieten we het overgebleven publiek nog even zien hoeveel plezier we er aan beleven. Misha Woltjer en oud Broekstreker Fleur Hoving playbackten als stand-in een prima partijtje mee. Het zit er weer op, nog 1 drankje en om 1.30 uur naar huis. De Broekstreek mag weer trots zijn.

 

In het overall klassement van meerkamp en playback telden onze punten samen op tot een 3e plaats. Een mooie prestatie van de Broekstreek tijdens de Roldermarktfeestweek.