Verslag 4e Herfstwandeling
Geplaatst door Hennie Russchen   
woensdag 26 oktober 2011 11:01

Op zondag 16 oktober 2011 organiseerden wij onze 4e Herfstwandeling. De dag begon zonnig en dat zou gelukkig de gehele dag zo blijven. Bijna één uur voor de start kwamen de 1e deelnemers de parkeerplaats van het dorpshuis al op rijden.

Daarna verzochten de parkeerbegeleiders de deelnemers om de auto te parkeren op het weiland van de familie Vrijs aan de Kampweg. Een ideale parkeergelegenheid in de nabijheid van het dorpshuis.

Wel geteld 430 deelnemers hebben we mogen inschrijven. Ten opzichte van vorig jaar een toename van bijna 70 personen. Eén deelnemer kwam zelfs vanuit België om hier te wandelen en moest daarom al om 4 uur in de morgen vertrekken. Op de 10 km route liepen 189 deelnemers, op de 20 km 163 en op de 25 km 78.

Deze keer gingen de routes in noordelijke richting van Ekehaar langs de omgeving van het Amerdiep, Deurzerdiep en Loonerdiep. Afhankelijk van de gelopen route kwam je zodoende in de omgeving van Eldersloo, Anreep, Schieven, Amelte, Balloo, Kampsheide, Loon, Assen en Eleveld. Deze keer hebben we weer kans gezien om in een mooi afwisselend landschap de routes uit te zetten. De reacties van de deelnemers waren na afloop dan ook zeer positief te noemen. Een tegenvaller was dat met name in de omgeving van Kampsheide regelmatig de pijlen verdwenen of omgedraaid werden. Dankzij onze drie medewerkers op de route kon dit steeds weer snel hersteld worden, zodat de lopers hiervan weinig last hebben ondervonden.

Na afloop kreeg iedere deelnemer een snertbon als beloning en kon men nog nagenieten van een heerlijk kopje snert.

Tijdens de wandeling zijn ook prachtige foto’s gemaakt door verschillende personen en deze staan op onze site www.wandelgroepdeeekhof.nl . Onze volgende wandeling is op 6 mei 2012.