Drenthecursus Dorpshuis
Geplaatst door Stefanie Fokkema   
donderdag 08 september 2011 20:29

De Drenthecursus gaat definitief door! We hebben voldoende deelnemers, maar er kunnen nog altijd meer bij !!!

Wat was ook al weer de Drenthecursus ?????

De Drenthecursus is een oriëntatiecursus Drentse taol en cultuur. Het is een cursus van acht lessen, die in de streektaol geven wordt an Old-Drenten en Nei-Drenten. In de cursus wordt niet allén aandacht geven an de taol, maor der komt nog veul meer op batterij, zoas gewoontes en gebruuken, feesten deur het jaor hen, bestuur en rechtspraok, het ontstaon van de dörpen, natuur en landschap, schrieverij in de streektaol en meziek.

In een gezellige cursus vol ofwisseling leer ie een bult over dizze underwarpen en leer ie (beter) lezen in de streektaol. De Drenthecursus wordt, as ’t kan, geven in ’t Drèents van de cursusplaots.” .

De cursus start op dinsdag 11 oktober om 20.00 uur in het dorpshuis. De kosten voor de cursus bedragen65,00 voor volwassenen en € 50,00 voor jongeren tot 21 jaar. Wilt u aan deze cursus deelnemen dan kunt u zich aanmelden/opgeven bij Hillie Vrijs, tel.: 0592-389360 , E-mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.