Flintnieuws januari 2011
Geplaatst door Hennie Russchen   
woensdag 26 januari 2011 12:16

Het is al weer een tijdje stil geweest wat betreft Flintnieuws maar dat betekent niet dat we in die tussentijd hebben stilgezeten. In december hebben we samen met sinterklaas zijn verjaardag gevierd in het Hek van de Dam. Daarna vierden we natuurlijk weer kerst. En net zoals het jaar daarvoor sloten we dat af met een glaasje glühwein op het plein en de daarbij behorende sneeuwbui.

In de kerstvakantie konden de kinderen hun schaatstalent laten zien op de ijsbaan. Jammer dat de sneeuw soms roet in het eten gooide maar ook sneeuw geeft veel plezier.           

In januari is groep acht zich gaan voorbereiden op de komende CITO eindtoets. Dat is ieder jaar toch weer een spannend moment.

De kleuters zijn met juf Ineke naar de Jan Thies school geweest voor een voorstelling van Poetspiraat. Poets Piraat ging over een poetsmaniak, die wordt dwarsgezeten door een smeerpoets. Poets Piraat is de allerbeste poetser van het land. De hele dag boent, schrobt, veegt en poetst hij werkelijk alles wat hij tegen komt. Maar als hij op een dag opgewekt aan een nieuwe klus begint, merkt hij plotseling dat alles niet schoner wordt, maar steeds vuiler. Natuurlijk laat Poets Piraat het er niet bij zitten en gaat moedig op onderzoek uit…

En ook de bovenbouwgroep is op dit moment bezig met een kunstproject onder leiding van een drama docente.

Wethouder Bert Wassink kwam op onze school het “Hardloop paspoort” uitreiken. Daarmee kunnen de kinderen aan drie lopen in de gemeente Aa en Hunze meedoen en dan punten verzamelen. De Broekstreker Veldloop hebben ze er  nu al op zitten.

Dus naast rekenen en taal gebeuren er op de Flint ook nog hele leuke dingen.