CO2 Opslag
Geplaatst door Hennie Russchen   
woensdag 22 december 2010 21:00

December 2010

 

Aan alle inwoners van de Broekstreek,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze heeft een standpunt ingenomen tegen de opslag van CO2  in de gemeente. Het ontbreken van lokaal draagvlak is hiervoor het belangrijkste argument.
Veiligheid, kosten en omgeving
Daarnaast zegt het college zorgen te hebben over de veiligheid van CO2 -opslag. Met name de veiligheidsrisico’s op langere termijn spelen hierbij een belangrijke rol, alsook de veiligheidsnormen op zichzelf. Verder vindt het college de kosten van de afvang, het transport en de opslag van CO2 te hoog. De aanwijzing van een opslaglocatie in de gemeente zou bovendien behoorlijk ingrijpen in de openbare ruimte.

 
Openbaar debat en bespreking raadsleden
Het college wil in een openbaar debat de lokale bevolking de gelegenheid geven zich nader uit te spreken over CO2-opslag in de gemeente. Dit openbare debat vindt plaats op woensdag 5 januari 2011 vanaf 19.30 uur in café-restaurant Popken in Ekehaar.
 
Stichting Dorpsbelangen vindt het belangrijk om voor het openbare debat alvast een indruk te krijgen welke mening de bevolking heeft ten aanzien van de CO2opslag. Daarom vragen we u deze strook in te leveren bij Edwin Schuiling, Oal Diek 5 te Ekehaar, Roelie Suichies, Hoofdstraat 27 te Ekehaar of Edske Russchen, Eleveld 10 te Eleveld
of via de mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  vòòr 3 januari 2011.
Het is van belang dat er veel inwoners van de Broekstreek op het openbare debat aanwezig zullen zijn.
 
Meer informatie is er te vinden op de website hieronder.
 
Met vriendelijke groeten,
Het bestuur van Stichting Dorpsbelangen  Informatie gemeente Aa en Hunze:
PDF gemeente Aa en Hunze
Gemeente aa en Hunze

Overige informatie naast de gemeente Aa en Hunze: