AED
Geplaatst door Hennie Russchen   
woensdag 10 november 2010 01:00
Afgelopen voorjaar zijn wij als St. Dorpsbelangen begonnen met het opleiden van vrijwilligers voor het bedienen van een AED en het kunnen reanimeren van een slachtoffer.
Inmiddels hebben 33 personen de cursus gevolgd. De laatste vrijwilligers krijgen hun opleiding woensdag 17 november. Samen met de mensen die via hun werk de opleiding hebben gevolgd komen wij op een aantal van ongeveer 50 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn goed verdeeld over de buurtschappen binnen “de Broekstreek”. Binnenkort zullen ook de beide AED’s in de daarvoor bestemde kasten worden opgehangen in Ekehaar en Amen.
Na de cursus van 17 november zal cursusleider Tonnis Bruinius zorg dragen voor de certificaten behorend bij het volgen van de cursus.
Wanneer alles administratief geregeld is willen wij voor alle vrijwillgers en andere belangstellenden een voorlichtingsavond organiseren met iemand van Hartveilig Drenthe die ons uitleg zal geven over hoe om te gaan met het AED Locator of AED Alert systeem.
Deze avond zal waarschijnlijk worden gehouden begin januari, in ieder geval op een woensdagavond. Dus houd allen de woensdagavond zo mogelijk vrij.

Namens de St. Dorpsbelangen,  Bert Lammers