3e Playback Festival
Geplaatst door Hennie Russchen   
zaterdag 13 februari 2010 01:00
Zaterdag 13 februari 19.30 uur; menigeen gieren de zenuwen door de keel!
Het gaat beginnen; de 3e playbackshow in het Dorpshuis.
Er staan 19 acts op het programma, uit te voeren door verschillende topartiesten uit binnen- en buitenland.Een deskundige jury (Hans Franken, Wendelien Mulder en Evert Smeenge) staat te popelen om voornamelijk positieve kritieken te geven. En dan is er nog onze eigen Hennie Huisman alias Jan Vreugdenhil die alle acts aan elkaar praat en de deelnemers op hun gemak stelt.
En dan "gaat het los" !! Voor een volle zaal gevuld met een enthousiaste menigte fans en supporters laten alle artiesten hun beste kunnen zien. Er wordt gedanst, gesprongen, geklapt en natuurlijk geplaybackt! Er wordt zelfs ook nog geskeelerd op het podium! Het is al laat in de avond als de jury zich moet gaan beraden over de uitslag. Het wordt een zware klus, maar ... het lukt!
 
Bij de jeugd wordt Lady Gaga alias "Ilse Wagter"de winnares en bij de volwassenen wordt de eerste prijs aan de Meisjes van de Nacht uitgedeeld. Deze laatsten gaan zo op in hun rol dat ze ook nog proberen een jurylid achter hun gordijn te krijgen. Het jurylid weet echter ternauwernood te ontkomen aan de grijpgrage handjes van Anton Brinkman en Johan Vreugdenhil, mede dankzij hun "begeleider" Rick Gils.
De 2e en 3e prijs gaan bij de jeugd naar Boney M (alias Vincent Wolf, Ellemijn Warmelts, Ellen Jansen, Fleur Hoving, Hellen Uri en Mariska Popken) en Ilse de Lange (alias Amber Marree), gedeeld 2e, en Mega Mindy - Anouk Smit 3e.
De volwassenen verdelen de 2e en 3e prijs onder De Muskusrattenvanger, blueszanger Henk Wolf (3e) en Jerry Lee Lewis, ook wel genoemd Cipke Uri (2e).
 
Lady Gaga en de Meisjes van de Nacht vertonen nog een keer hun kunsten en zetten de zaal nogmaals op z'n kop.
Het wordt donker op het podium en de aanwezigen draaien zich om om via een scherm te zien dat Sven Kramer de gouden medaille mee naar huis kan nemen op de 5 km.
 
Na alle aanmoediging en/of deelname wordt nog lang feestgevierd door de artiesten en hun fans.
 
Al met al een zeer geslaagde avond. De organisatie vond het de moeite van het organiseren meer dan waard! Deelnemers bedankt voor het meedoen, jury en presentator bedankt voor jullie commentaar en humor, Vierman bedankt voor jullie inzet en aanwezigheid en publiek bedankt voor jullie geweldige enthousiasme en applaus!!!
Wie nog even wil nagenieten; dat kan met foto's (Kies ''Diavoorstelling'').
En voor wie hiervan nog foto's wil nabestellen, maar dit niet zelf kan doen; je kunt de nummers van de foto's mailen  naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Graag vóór 17 maart a.s..
U krijgt bericht wanneer de foto's klaar zijn en wat de kosten per foto zijn.
 
Organisatie playbackshow; Cipke, Auktje, Rolanda, Judith en Stefanie